sâmbătă, 18 octombrie 2014

"DACA"-ZECE JUDECATI DE "VALOARE"ALE BUCURESTEANULUI

1.Daca intr-o zi esti prost dispus,ai o mutra "cazuta",lumea o sa te creada ultimul om,sau bolnav fizic sau psihic,nestiind ca tu te gandesti la cele mai dragi fiinte pe care le iubesti cel mai mult,dar care sunt departe de tine.

2.Daca intr-o zi,exceptand week-endul,pleci la munte,la mare,in expeditie,la cules de coceni,la tara,avand un rucsac mai mare decat "normalul",te vor crede un trepadus al sortii,un neica-nimeni,un looser,si cei mai rai vor striga ":la munca,ba!",nestiind de fapt ca tu poti avea concediu "de odihna",sau ca poti fi propriul tau angajat sau poti avea propria ta afacere,putand sa-ti dai libere cand vrei.

3.Daca intr-o zi te imbraci mai "prost" sau mai "sport",vanzatoarele afanisite o sa-ti vorbeasca cu TU,si  nu cu DUMNEAVOASTRA,nestiind ca ai acasa un sacou,un costum,pantofi eleganti,cravate,pe care astazi nu ai avut chef sa le porti.

4.Daca intri intr-o biserica la ora doispe ziua,ca sa te inchini si sa admiri pur si simplu,interiorul,omul ala care vinde lumanari,sterge praful,spala pe jos,o sa te intrebe:"sunteti de la B.O.R,in inspectie?'',nestiind ca a intra intr-o biserica tine de starea ta de spirit,ca la orice ora,poti sa te rogi si sa calci pragul bisericii,evident,cand nu e inchisa.

5.Daca intr-o zi iesi nebarbierit pe strada,o sa fi luat drept ultimul om,un paria,un pauper,si nimeni nu te va baga in seama,toata lumea se va feri de tine,ca de ultimul lepros,desi,paradoxal,toata lumea se va uita la tine,bineinteles,urat.Nestiind ca,de fapt,n-ai avut chef sa te barbieresti in ziua aceea.

6.Daca iesi pe strada imbracat cu un tricou cu Avenged Sevenfold,lumea o sa spuna ca esti tacanit si satanist!!!

7.Daca te uiti la modul admirativ la o femeie,o sa-ti dea o strambatura,in cel mai fericit caz,iar in cel mai nefericit caz,o sa-ti spuna ca esti obsedat sexual.

8.Daca eviti privirea unei femei,intr-o zi,pe strada,o sa te categoriseasca ca esti"pe invers",stiind ca in alt caz,o alta,privind-o, te-a afanisit de nu te-ai vazut.

9.Daca vrei sa ajuti un batranel sau o batranica pe strada,carandu-i politicos un bagaj greu,ceilalti din jurul tau vor comenta ca ai un interes dubios,deci Atentiee,Mare Atentie!!

10.Daca ii spui unui cocalar care vine in viteza,pe verde,iar tu traversezi regulamentar,ca sa opreasca ,ca e dreptul meu sa trec,o sa-ti arunce atat cat poate el:"ce ma boule,esti basist??"

Observatii:Sunt lucruri care mi s-au intamplat de-a lungul anilor,in Bucuresti,si continua sa mi se intample,in aceasta societate in care traiesc.Nu sunt numai zece,mai am si altele.Aceste comportamente sunt rezultatul "intelegerii"a 25 de ani de libertate.

Cum spunea cineva:"libertatea mea nu mai e libertate atunci cand intri tu cu picioarele in ea".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu